Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Ook dit jaar kunnen we er niet om heen,  een Scandinavisch interieur is en blijft hip! De invloed van het Scandinavië zal op den duur alleen maar meer worden en wellicht op den duur de overhand nemen in het interieur van menig mensen. Het geeft een moderne uitstraling en oogt erg clean. Zonder dat dit koeltje overkomt, geeft het toch een gezellige sfeer.  Maar hoe je deze sfeer het beste kan creëren zul je in deze blog lezen.

Licht

De basis kleur in een Scandinavisch interieur is wit. Hierdoor wordt direct al een licht gevoel gecreëerd. Een witte vloer, muren en het plafon zijn erg kenmerkend voor deze stijl. Dus heb je een houten vloer, gooi er dan direct een likje verf overheen om direct wat meer licht te creëren. Met behulp van lichtinval en de lichte kleuren in huis wordt de ruimte in optiek een stukje groter.  Wanneer je niet over grote ramen beschikt kies er dan voor om gebruik te maken van spiegels om op deze manier voor alsnog licht in huis te halen.

 

Tinten

Naast dat wit de hoofdtoon is in het Scandinavisch interieur, wordt er ook veel gebruik gemaakt van neutrale tinten die zorgen voor de moderne look. Licht blauw en grijs tinten zijn een mooie toevoeging aan dit interieur. Maar vind je nu dat het interieur hierdoor te saai oogt. Dan kun je er voor kiezen om wat aard tinten of pastel tinten toe te voegen aan je kamer. Op deze manier blijf je nog steeds in de stijl van het Scandinavisch interieur maar kun je hem toch nog naar je eigen smaak stijlen.

 

Geometrische vormen

Accessoires die ook zeker niet te missen zijn, zijn de accessoires met geometrische vormen. Deze voorwerpen worden alleen gemaakt met een liniaal of passer. Dit is ook duidelijk terug te zien in het Scandinavisch interieur. Het kan er in eerste oog opslag misschien een beetje gek uit zien maar wanneer alles compleet is zul je er 1 geheel in terug vinden. Ook kun je op deze manier je kamer een andere touche geven door slechts alleen wat accessoires te wisselen. Wel staat het Scandinavisch interieur bekend om haar kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat de accessoires wel in goede staat zich bevinden.

Ook interessant voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *