Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Ook dit jaar kunnen we er niet om heen,  een Scandinavisch interieur is en blijft hip! De invloed van het Scandinavië zal op den duur alleen maar meer worden en wellicht op den duur de overhand nemen in het interieur van menig mensen. Het geeft een moderne uitstraling en oogt erg clean. Zonder dat dit koeltje overkomt, geeft het toch een gezellige sfeer.  Maar hoe je deze sfeer het beste kan creëren zul je in deze blog lezen.

Licht

De basis kleur in een Scandinavisch interieur is wit. Hierdoor wordt direct al een licht gevoel gecreëerd. Een witte vloer, muren en het plafon zijn erg kenmerkend voor deze stijl. Dus heb je een houten vloer, gooi er dan direct een likje verf overheen om direct wat meer licht te creëren. Met behulp van lichtinval en de lichte kleuren in huis wordt de ruimte in optiek een stukje groter.  Wanneer je niet over grote ramen beschikt kies er dan voor om gebruik te maken van spiegels om op deze manier voor alsnog licht in huis te halen.

 

Tinten

Naast dat wit de hoofdtoon is in het Scandinavisch interieur, wordt er ook veel gebruik gemaakt van neutrale tinten die zorgen voor de moderne look. Licht blauw en grijs tinten zijn een mooie toevoeging aan dit interieur. Maar vind je nu dat het interieur hierdoor te saai oogt. Dan kun je er voor kiezen om wat aard tinten of pastel tinten toe te voegen aan je kamer. Op deze manier blijf je nog steeds in de stijl van het Scandinavisch interieur maar kun je hem toch nog naar je eigen smaak stijlen.

 

Geometrische vormen

Accessoires die ook zeker niet te missen zijn, zijn de accessoires met geometrische vormen. Deze voorwerpen worden alleen gemaakt met een liniaal of passer. Dit is ook duidelijk terug te zien in het Scandinavisch interieur. Het kan er in eerste oog opslag misschien een beetje gek uit zien maar wanneer alles compleet is zul je er 1 geheel in terug vinden. Ook kun je op deze manier je kamer een andere touche geven door slechts alleen wat accessoires te wisselen. Wel staat het Scandinavisch interieur bekend om haar kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat de accessoires wel in goede staat zich bevinden.

Continue Reading

Dit zijn dé 3 interieur trends voor 2018

Aangezien het nieuwe jaar weer van start is gegaan, wil je misschien ook vernieuwing in het interieur toepassen. Daarom hebben we 3 interieur trends van aankomend jaar op een rijtje gezet. Zodat je precies weet hoe je het beste mee kunt gaan met de trends en hoe je deze in je huis kunt toepassen!

 

Hout, veel hout

Afgelopen jaar zagen we veel accessoires die of van glas waren of een metallic look creëerden. Maar nu gaan we een stuk meer houten accessoires zien, dus de houten tafeltjes, krukjes en kastjes mogen weer hun plaatst gaan in nemen in de woonkamer. Het gebruik van hout in het interieur zorgt voor een gezellige en knusse sfeer. Ook zorgt het voor een stoer gevoel van de kamer, om er toch nog een andere touche aan te geven en het wat luchtige te laten ogen kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van glazen accessoires zoals vaasjes of lampen. Daarnaast is het ook mooi om meerdere soorten hout met elkaar te combineren.

 

Butterfly Effect

Naast het gebruik van hout kun je er ook voor kiezen om juist je interieur in te richten met pastel tinten. Deze interieur trend creëert toch een soort van buitengevoel met fladderende stofjes en pastel bloemen. Het zal wel een trend zijn die met name dames aanspreekt door alle zoete kleuren. Maar hoe leuk als je je slaapkamer inricht op de manier zoals hiernaast. Dan kom je toch nooit meer je slaapkamer uit?!  Je kunt deze look al snel creëren door wat kussentjes en dekentjes toe te voegen aan je interieur met pastel kleuren, een paar geur kaarsjes en er wordt direct al een andere look gecreëerd.

Industrieel

De laatste jaren is deze interieur trend steeds meer terug te zien in verschillende kamers in huis. Zowel in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer kan dit toegepast worden. Het geeft de kamer een rauw randje waardoor het stoer oogt. Door een muur onbeschilderd de laten creëer je al snel deze style. Maar wil je nu niet zo extreem deze trend doorvoeren. Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een industrieel stoeltje toe te voegen aan je interieur of bijvoorbeeld een metalen bijzet tafeltje. Of vul je lege wand door daar een metalen wandje toe te voegen. En hang daar diverse platen in zoals op de foto van het interieur hiernaast. Of om het simpeler te houden, kies voor een stoer foto lijstje aan de wand om vooralsnog deze sfeer te creëren.

 

 

Continue Reading