Tuintrends 2018: Dit zijn de nieuwste trends voor in de tuin

Nu het nieuwe jaar dus weer begonnen is kun je je over van alles druk gaan maken. Maar in ieder geval niet over hoe je tuin er uit moet zien. Want daarom is deze blog om je een beetje verder te helpen. Zodat je precies op de hoogte bent welke trends je kunt verwachten rondom tuinen. De trends van vorig jaar, met betrekking op water gebruik en kleuren zullen dit jaar juist alleen nog maar uitgebreider worden. Comfort, luxe en natuurlijk natuur zijn de woorden die passend zijn voor tuintrends van aankomend jaar. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Modern

Het lijkt erop alsof je met een moderne tuin altijd wel weg komt. Want ook dit jaar is dit gewoon weer een van de tuintrends. Denk hierbij aan strakke lijnen met een combinatie van groen en bestrating. En natuurlijk kan bij een moderne tuin het terras niet missen. Met een luxe tuinset ben je helemaal klaar voor deze zomer. Deze tuintrend zorgt ervoor dat de tuin van alle gemakken is voorzien. Ook in onderhoud is dit een fijne tuin om te hebben. Dit komt door de strakke lijnen en bestrating.

 

Woontuin

Het lijkt er steeds meer op dat mensen steeds meer waarde hechten aan buiten zijn. Daarom is een kooktuin ideaal. Wanneer je er de ruimte voor hebt is dit zeker een must! Denk hierbij aan een buitenkeuken of een overkapping met een hout kachel. Waar je prima het gehele jaar door kan zitten zolang de kachel maar aan is. Tijdens lange zomernachten naar de sterren kijken onder het afdakje of in de winter quality time spenderen met vrienden of familie voor de buiten haard. Naast warmte en wellicht een klein keuken blokje heb je verder niks meer nodig!

 

Romantisch

Een van de nieuwe tuintrends van dit jaar zal zijn de romantische trend. Het gebruik van bloemen zal meer toenemen dit jaar. Met name bloemen zoals rozen en tulpen creëren deze stijl. De zachte tinten moeten wel mooi afgestemd worden op het meubilair. Deze zijn het mooist in pastel kleuren wil je een romantische tuin. Een sierlijke overkapping die vol begroeid is met bloemen zorgt voor de puntjes op de i. Deze look zorgt voor een warme en knusse uitstraling in je tuin.

Continue Reading