Tips voor de juiste raamdecoratie voor uw woning

jaloezieen in keuken

Het inrichten van een woning is niet geheel eenvoudig. Er zijn ook zoveel verschillende keuzes die je moet maken! Vooral de keuze wat voor vloer je gaat leggen of voor welke raamdecoratie je kiest is erg lastig. Dit zijn namelijk dingen waar je van tevoren niet altijd over nadenkt, maar ze kunnen een grote invloed hebben op uw interieur.

Het kiezen van de juiste raamdecoratie

Er zijn zoveel verschillende opties, kleuren en stijlen wanneer het aankomt op raamdecoratie. Het is dan ook een erg belangrijke keuze tijdens de inrichting van een woning, en je wilt absoluut niet de verkeerde keuze maken. De raambekleding heeft namelijk niet alleen een zeer grote invloed op de look van het interieur, maar het beïnvloed ook de isolatie en de verduistering van uw woning.  

Dit zijn natuurlijk wel zeer belangrijke factoren, en het is van belang dat je goed geïnformeerd bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Gordijnen kunnen namelijk de perfecte uitstraling hebben, maar ze bieden vaak amper isolering en de verduistering is ook niet optimaal. Jaloezieën, daarentegen bieden extra isolering van de woning, en kunnen de woning volledig verduisteren; ook wanneer de zon op zijn felst is!

Wat past bij mijn interieur?

Om te bepalen wat past bij uw interieur kijken we naar de volgende factoren: materiaal, kleur en praktisch. Om het even gemakkelijk te maken vergelijken we nu gordijnen met jaloezieën.

Gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen, vaak wordt er een mix van vezels gebruikt voor de stoffen.  De meest voorkomende stoffen zijn; katoen, linnen, polyester en viscose. Ook zijn gordijnen meestal te verkrijgen in alle soorten kleuren en maten. Ze zijn dus gemakkelijk te combineren in ieder interieur. Door het gebruik van stof als materiaal heeft het een  zachte en warme uitstraling. Om de vraag te beantwoorden; is het praktisch? Nou gordijnen zijn vaak erg lastig schoon te houden, en ook voor mensen met allergieën kunnen gordijnen problemen veroorzaken.

Jaloezieën worden ook geproduceerd van verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, bamboe, pvc of aluminium. Deze materialen zijn dan ook wat vriendelijker voor mensen met een allergie en gemakkelijker schoon te houden; je kunt zelfs een antistof laagje op de jaloezieën laten zetten! Wel zijn jaloezieën vaak alleen te verkrijgen in zwart, wit, bruin of grijs.

Ga je voor een kleurrijke woning? Ga dan voor gordijnen. Maar wanneer je meer voor een strak en modern interieur, dan zijn jaloezieën waarschijnlijk de beste keuze voor jou! Ook omdat je met jaloezieën kunt kiezen voor een matte afwerking, of juist een afwerking van lak, zullen deze beter passen in een moderne woning.

We hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben, en wensen je succes bij het maken van de keuze!

Continue Reading